geloofsopvoeding

Oefenen met Gods stem verstaan

Aan het begin van de corona-maatregelen tijd heb ik me voorgenomen om deze tijd te gebruiken om tijd met God door te brengen en tijd te investeren om dat ook samen met mijn kinderen te doen. Twee boeken hebben mij hierin geïnspireerd: ‘Jezus horen en zien’ van Brad Jersak en ‘Kijk daar komt de hemel’ van Bill Johnson en Mike Seth (zie voor meer info ook de pagina ‘aanraders’).

Vooral in het boekje ‘Jezus horen en zien’ stond een mooie beschrijving van hoe je samen met je kind kan oefenen in het ontmoeten van en luisteren naar Jezus. Een van de belangrijkste dingen die ik eruit haalde was dat we geloof mogen hechten aan wat kinderen ontvangen van God. Zijn Heilige Geest wil ook door hen heen werken (in dat kader wil ik nog heel graag het boek ‘Kinderen hebben geen kleinere Heilige Geest’ van Jennifer Toledo lezen!).

Hoewel Takel het nog best spannend vind om Gods stem te verstaan, hebben we al een paar bijzondere ervaringen gehad. Eén van de dingen die we deden was een tekst uit de Bijbel lezen (in dit geval Mattheus 28:20, waarin Jezus zegt dat Hij tot aan het einde van de wereld met ons zal zijn), en vervolgens vroegen we aan God aan wie we deze mogen sturen. Takel dacht aan oma, dus wij hebben een mooie tekening met deze tekst gemaakt en deze naar oma opgestuurd. En hier was ze heel erg blij mee, en ze vond het ook erg bijzonder!

Je kunt dan natuurlijk denken dat alle oma’s blij zouden zijn met een tekening van hun kleinkind. En dat is natuurlijk ook wel waar. En toch wil ik geloven dat God juist tegen Takel spreekt, ook al is het iets heel voor de hand liggends.

Waar we Gods inbreng sterker in ervoeren, was dat we een tekening gingen maken voor iemand uit onze community, die jarig was. Ik vroeg aan Takel wat hij dacht dat God tegen deze persoon wilde zeggen. Hij dacht aan een raket, die in de ruimte was. Klonk best grappig en ook kinderlijk, maar toen we dit deelden met die persoon, sloot dat echt mooi aan bij een andere bemoediging die ze eerder die week had gekregen. En dat was dan weer erg bijzonder!

Ik zie ernaar uit om samen met Takel te groeien in Gods stem verstaan, en daardoor geleid te worden door Hem en anderen te mogen bemoedigen. En daarvoor gaan we lekker verder met luisteren en mooie tekeningen maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s